Subnavigatie

Kom achter de beweging van elk reflex

 

Begrijp de reactie van het gebaar, ervaar de emotie achter elke handeling...

Isabelle van de Nadort kruipt onder je huid en gaat opzoek naar de spier die de non-verbale beweging veroorzaakt. Wat gebeurt er in je lichaam wanneer je lacht, huilt of verbaasd bent? Hoe komt het dat je ogen sprankelen of dof zijn, wat gebeurt er in je brein waardoor je spanning ervaart en welke spieren zijn verantwoordelijk voor deze uitingen?

NonVerbaaltje gaat de straat op en kijkt naar de lichaamstaal van iedereen. Door deze real life experience ervaar je als luisteraar welke spier de emotie en de oerdrift deze beweging tot stand brengt. Je leert de bedoeling van een reflex te doorgronden waardoor je meer inzicht krijgt in wat iemand werkelijk bedoeld of zegt. 

Vanaf eind 2024 zal de podcast live gaan en om de maand te horen zijn!

Podcast Business in de buurt

WIE LUISTERT WEET MEER !! Vandaag weer een nieuwe podcast uit het hart van het MKB te beluisteren bij "Business in de Buurt" van Koos Woltjes & Bart Weijers Het fascinerende verhaal van de lichaamstaal.

Stel een introvert iemand wil tijdens een meeting iets zeggen. Zo iemand wil je als gespreksleider helpen door ruimte te geven tussen de anderen die juist ruimte claimen. Maar hoe weet je dat die persoon iets wil zeggen? Nou, door het lezen van zijn of haar lichaamstaal! Want: de introverte persoon in kwestie maakt op dat moment extra speeksel aan, maakt de mondhoeken vochtig, laat de lippen iets zwellen en voert het slik-tempo wat op. Allemaal onbewust, maar voor de goede kijker prima zichtbaar. En dit is nog maar een minuscuul voorbeeld van hoe inzicht in lichaamstaalvaardigheden kunnen helpen. Want denk ook eens aan onderhandelingen! Daar geeft de lichaamstaal van je ‘opponent’ in de praktijk héél veel weg. Alleen: dan moet je het wel zien en kunnen interpreteren. En dáár komt Isabelle van de Nadort bij kijken. 

Beluisteren

Lezing Non-verbaal Verwoord

Verdieping in de non-verbale taal.

Lezing bijwonen